Roze

Ik had nog nooit aardbeienbavarois gemaakt. Nu met nieuwjaar, zou ik dat eens gaan maken, gewoon om eens af te wijken van de gebruikelijke nieuwjaarsdesserten hier ten huize.

Ik zocht een recept, kocht alle ingrediënten en ging aan de slag. Ik moet zeggen, het resultaat mocht er zijn.

Alleen vond ik hem niet roze genoeg. Ik zal er volgende keer meer aardbeien in mengen.

Bruin

Aardbeienbavarois allemaal goed en wel, maar wat doen we dan met het eiwit?

Chocomousse maken natuurlijk.

En dan maar hopen dat de gasten dat allemaal opeten, want anders … ons lijn owee!

Zwart

Luc had de waterkoker verplaatst. Hij stond oorspronkelijk in het buro. Maar vermits we het buro niet meer als buro gebruiken, verhuisde hij die naar de keuken.

Hij zette de waterkoker op het grootste kookelement van het elektrisch kookfornuis, wat ik geen goed idee vond. Hij trouwens ook niet, maar hij ging er van uit dat wij, voor ons tweetjes, dat grootste element toch niet zouden gebruikten.

Je mag een keer raden welke draaiknop ik per abuis heb gebruikt toen ik de chocolade voor de chocomousse wou smelten.

Die waterkoker heeft nu een zwart gat.