Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kiwi in de schil

mske stak met haar lepelke dwars door de pel van de kiwi en ze zuchtte. Ze bedacht dat ze toch eens moest uitkijken naar die speciale kiwimeskes waar Amke het eens over had en ze googelde.

Daar las ze dat je kiwi’s in de pel kon opeten en ze kon haar ogen niet geloven. Ze googelde nog wat verder en blijkbaar is dat algemeen geweten als zelfs de gekende importeurs zoals den dezen en ook den dezen dat azo gingen vertellen.

mske bekeek de lege schil van de kiwi en ze beet er in. Het was niet zo verschrikkelijk als ze dacht. Misschien kon het wel meevallen.

Zaterdagmorgen pakte ze haar kiwi en wist niet goed hoe ze er moest aan beginnen. Ze sneed hem in twee en beet er zo in.

Nu mogen ze zeggen wat ze willen, dat het niet slecht is want dat is het inderdaad niet, dat er veel vitamientjes inzitten want die zitten er inderdaad in, maar om nu te zeggen dat het lekker is … dat is er toch ver over.

Ik peis niet dat mske dat nog gaat doen. Ze zal misschien proberen van die pel wat verder leeg te eten dan normaal want de meeste vitamientjes zitten net onder de schil. Maar net er onder? Dat is nog niet er in!

Previous

Blogverhuisverjaardag

Next

Zuinigheid is ook niet alles

6 Comments

  1. bea

    Haa…ik wist dat het eetbaar was. Smakelijk is iets anders. Eén keer geprobeerd en ik wist wat ‘de baard in de keel betekende’, bah, zo een ruw iets doorslikken…ik lepel ze uit.

  2. Ik schil ze gewoon hoor..zo dun mogelijk..en anders maar wat minder vitamientjes, maar die schil ga ik echt niet opeten..brrrr!
    Uitlepelen als een hardgekookt ei doe ik ook weleens ja, maar ik steek er altijd door..en dan zit je zo te knoeien hehe.

  3. Ben geen kiwifan, en al helemaal niet van de schil! Brrr…

  4. Gettie

    Hier ook een kiwischilster, ik eet niks waar haar op staat, dus ook geen abrikoosschil e.d.

  5. Ik eet die harige schil nooit op ,maar ik heb er wel wat opgevonden om niet telkens door de schil heen te zitten. Ik heb een pompelmoeslepeltje.Dat is een lepeltje met een kartelrandje en daarmee kan ik gemakkelijk de kiwi oplepelen. Alleen dat kartelrandje is niet zo ideaal voor je tong. Tja zo is er altijd wel iets hé!

  6. Ik eet héél graag kiwi’s, maar de pel, heb ik nog nooit geproefd . Prikt dat niet ? Op je tong en in je mond? Want zoals hierboven geschreven staat …
    d’er staan haartjes op … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén