Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oude dingen die niet veranderen verstarren

Ze gaan het station van Blankenberge afbreken. Jawel. Ze gaan er wel een ander bouwen. In een tijd dat alles en iedereen in crisis is. We zijn benieuwd wat ze daar weer gaan neerpoten.

Zoiets prestigieus? Zoals dat van Liège-Guillemins? Of zoiets als dat van Leuven? Waar ze al meer dan tien jaar aan bezig zijn. Voordeel? De reizigers staan droog al moet je daarvoor in Leuven tussen de drup doorlopen.

Nu ja, goed. Wie zijn wij. Wij vinden het alleen jammer. Wij niet alleen, maar met velen vinden wij dit jammer.

Andere dingen daarentegen veranderen niet. En dat is dan soms ook storend.

Zo ging mske als jonggetrouwde af en toe eten in een restaurant in Leuven. Het eten was er lekker en het was er gezellig.

Op de markt in Leuven had je een marktkramer die de ganse tijd onzin stond uit te kramen en hij had het altijd tegen “Maria”. Die Maria was een beetje hardhorend, volgens mij, want hij herhaalde die naam constant.

Door omstandigheden kwam mske laatst in het restaurant. De menukaart was dezelfde, de bediening was dezelfde en de sfeer was dezelfde … of toch niet, want door het bewaren van de dingen van vroeger was er een soort verstarring. Het restaurant voelde als een decor, de gezelligheid was kunstmatig en het eten smaakte niet meer.

Op de markt? Daar zit dezelfde marktkramer. Hij roept nog steeds: “Maria, Maria” en hij zegt twee zinnekes, waarop hij dat tot in het oneindige herhaalt. Net een over zijn toeren gedraaide bandopnemer van vroeger.

Previous

De Scheve Schuit

Next

Het omslachtige raadsel

2 Comments

  1. Ik snap helemaal niet waarom het station in Blankenberge moet afgebroken worden. Het is nog een zeer presentabel station. Ik vind het al te gek in tijden van crisis!
    Evolutie meot er zijn en soms zijn veranderingen nodig om niet in eentongheid of verstarring te vallen. Maar nodig is het niet altijd en soms dient het enkel om het imago op te krikken. Zo van ” zie je wel wat wij kunnen!” Zoals het Casino in Knokke dat er uiteindelijk toch niet zal komen zoals het gepland werd!

  2. Soms zijn je herinneringen ook wel gekleurd.. was het ooit ergens steeds gezellig en kom je er later en is er niks meer aan.. je verandert zelf natuurlijk óók!
    Maar inderdaad..waarom een goed station verbouwd moet worden..? Nu is het juist wel goed voor de bestrijding van de crisis schijnt het, om geld uit te geven.. dus wie weet dáárom.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén