Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uitbreiding

Energie! Energie Plus! Dat heeft mske en ze is blij dat ze dat terug heeft.

Na die zittende jaren wil ze er nu een mouw aanpassen en wil de zaak uitbreiden, zodat die niet enkel administratie is. En Slow staat te trappelen van ongeduld om ook aan de slag te kunnen en daarom volgde hij les. En voor de administratie van mske had ze indertijd geen handelsregister nodig, maar voor de mogelijke uitbreidingen wel. En Slow keek uit naar wat ze nodig hadden en zocht op en hoorde rond. En omdat hen zo veel verschillende afwijkende info ter ore kwam besloot mske maar zélf naar de KBO te bellen. En wat bleek … de mogelijkheid bestond dat mske ook nog bijscholing moest gaan volgen, maar, om dat te bepalen moest ze eerst eens met haar diploma langsgaan.

Maar waar was dat diploma?

En mske zette zich stilletjes aan het denken. Als mske iets moet vinden gaat ze niet rondstuiven maar gewoon stil nadenken waar ze het het laatst gezien heeft. En ze bedacht dat ze niet wist wat er in de verhuis mee gebeurd was en dat het toch maar papieren waren en dat ze misschien die schuif wel niet leeggemaakt had zodat ze geen herinneringen kon hebben aan een doos. En ja, het lag nog in de kast, op zijn oude vertrouwde plekje.

En ze trokken naar de KBO, gewoon om efkes een gedacht te hebben van de mogelijkheden.

Het diploma was wel degelijk goed genoeg om geen bijscholingen nodig te hebben. En Slow en mske en de dame van de KBO dansten een vreugdedanske op de gang.

En wat bleek? Het was allemaal heel simpel op te lossen, veel simpeler dan beschreven op websites, in boeken en de nachtmerrie-achtige verhalen van anderen klopten ook niet. Alleen moest mske 70€ betalen i.p.v. 40€ over iets van een vestiging of zo. En toen ze alle informatie hadden zei mske: “maak het maar in orde”. De dame en Slow keken raar op want uiteindelijk had ze eerst gezegd dat ze maar informatie wenste, maar mske dacht aan elke morgen waarop Slow vroeg: “Wat gaan we doen?” “Gaan we er tegen aan?” “Kunnen we al potentiële klanten contacteren?” Vragen, vragen, vragen …

En dus trok Slow naar een kaske aan de muur om geld en vulde de dame alle papieren in. En dus is het in orde. Ze moeten enkel nog een naam voor de zaak vinden en doorgeven en het is gepiept.

Onderweg was Slow al namen aan het opperen, maar mske zei dat ze eerst wou eten.

Inspiratie kom snel, want anders is Slow’s eerste vraag elke morgen …

Previous

Wetboek

Next

Kraanwerker

1 Comment

  1. 06-10-2005, 13:58:41
    gefeliciteerd!
    met de firma …….

    (al uitgegeten?

    olive

    —————————————————————————–

    06-10-2005, 14:24:22
    gelukkig geen 7 slow?
    Belgische pinautomaten ‘behekst’
    De geldautomaten van de Dexia Bank in
    België lijken behekst te zijn.Bij het
    cijfer 7 slaan de apparaten op tilt.
    Vervelend als er een 7 in je pincode
    zit.Het probleem doet zich al een maand
    voor.Tot er een oplossing gevonden is,
    moeten klanten bij de loketten hun geld
    opnemen.

    olive

    —————————————————————————–

    06-10-2005, 14:38:04
    Aha !
    Daarom géén Dexia voor ons !

    Viva de 7 !

    ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén