Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De balk

Op het laatste evenement dat we opbouwden, intussen haast twee weken geleden, kreeg Luc een splinter in zijn hand -in Lucs dialect: een splinster- net vooraan bij de aanzet van zijn wijsvinger. R. had die onmiddellijk verwijderd.

De plek bleef echter pijnlijk en verzwoor. Ik ried Luc aan er zwarte zalf -in Nederland trekzalf- op te doen, maar hij bleef klagen en vertrok van pijn als ik er nog maar naar wees.

Begin de voorbije week, nadat de verzwering gestopt was, begon hij te vermoeden dat er nog wat van de splinter was overgebleven. Zichtbaar was dat echter niet. En nog steeds kon ik bij het TV-kijken niet onverhoeds zijn hand pakken zonder dat hij zei: “pas op, mijn pijntje”.

“Hoe krijg ik het er uit?” vroeg hij zich af. En weer ried ik hem die zwarte zalf aan en zei dat hij kon proberen als de huid zacht was na een nachtje trekken.

Vrijdagavond haalde hij het ding er uit. Eerlijk, ik was geschrokken van de grootte. Je zou nu denken dat zo een grote er makkelijker uit komt dan een kleintje van een speldeprik groot. Nu maar hopen dat het niet weer gaat verzweren.

Previous

Het woei

Next

Vergeten korting?

14 Comments

  1. Een joekel van een splinster ☺. Good riddance zeggen de Engelsen.

  2. Snap dat dat pijnlijk was wat een grote

  3. Een minispaandertje krijgt een man plat. Hoef je niet te vragen hoeveel kracht er in dat hout zit. ☻

    • ms

      Het feit dat het zo splintert doet me enorm twijfelen aan de kracht van dat hout. En dan te weten hoeveel gewicht dat moet torsen …

  4. Beetje vertrouwen hebben 😉

  5. Weken in een lauwwarme soda-oplossing helpt ook.

    Geneest de wond?

    Bezorgde groet,

  6. Toch in de gaten houden. En inderdaad: water koken, soda in oplossen, even laten koelen tot lauw en dan de vinger erin weken. Hopend op een goede afloop.

    • ms

      Ik houd het in de gaten. Hij houdt het in de gaten. Wij houden het in de gaten.

      😉

      Maar of hij het geduld gaat hebben om met zijn hand in welk warm water dan ook te zitten, dat is een andere vraag.

      Ik spreek uit ervaring.

      ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén